17 Mart 2017 Cuma

Civata nedir

Civata nedir

Parçaları birbirine sökülebilir şekilde bağlamaya yarayan, gövde kısmına vida dişi açılmış, başı altıgen, dörtgen veya değişik biçimlerde şekillendirilmiş bağlantı elemanlarına civata denir. Bu makalede bunların üzerinde duracağız. Normalde bu işlem diş tarakları ve tablolar kullanılarak yapılır.


Türkçe İngilizce sözlükte anlamıunion (Otomotiv) capscrewsscrew bolt We need a nut that will fit that bolt. M12’lik bir civatanın dayanabileceği maksimum kuvvet kaç. Kullanılan cıvatanın, somunun, pulun vb. Bu ifadeler dünyanın her yerinde aynıdır.


NORD-LOCK civata kilitleme pulları güvenle en kritik uygulamalarda cıvatalı eklem parçalarında kilitlemek için kullanır. Bilgilendirme Özellikle de otomotiv, mobilya ya da makine sektörü açısından olmazsa olmazlar arasında gösterilebilir. Cıvata Üretimi Nasıl Olmaktadır? Bu yüzden böylesi alanlarda kullanılmak üzere üretilen parçalar birbiri ile kusursuz bir şekilde bütünleşmesi gerekmektedir. Birbirine tutturulacak ağaç ya da metal parçaların önceden hazırlanmış deliklerinden geçirilerek, ucuna somun denen parçası takılıp sıkıştırılan iri başlı vida.


Civata nedir

Baş kısmı bulunmayan ve iki ucunda vida açılmış tiplerine saplama denir. Bir vida adamı ile ifade edilir. Bir adım bir diş diş dolusu, bir diş boşluğundan oluşur. Adım metrik vidalarda milimetre olarak, whitworth vidalarda ise bir parmak uzunluğunun diş sayısına bölünmesi ile ifade edilir.


Her iki tip vida dilişlerinin bütün elemanları adıma göre hesaplanır. Havşa başlı imbus civata. BAĞLAMA VE HAREKET CIVATALARI. Genellikle somun ile birlikte kullanılır.


WHITWORTH NORMAL VİDA ve SOMUN DIN CiVATA. VİDA ADIMI (Hatve) Parmakta Diş Adeti. Somun nedir , somun ne demek, somun anlamı, somun hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu.


Gerilme nedir ve cıvataya etkisi nasıldır? Birçok malzemede olduğu gibi, cıvata ve somun yapımında büyük çoğunlukla kullanılan “çelik” de doğasında var olan öz elastikiyete sahiptir. Her türlü özel cıvata KÖCO Saplama Kaynak Teknolojisi KÖCO Saplama Kaynağı, kullanıcılara sunduğu geniş ürün yelpazesi ile üretim maliyetlerini düşüren, güvenli ve yüksek performans sağlayan bağlama teknolojisidir. Teknisyen baskı için küçük bir ingiliz anahtarı kullandı( civata yuvaya yerleştirilmişti) ve civatayı eliyle sıkıyordu.


Ekonomi) (Metric system) Ağırlık ve uzunluk ölçüsü sistemi. Orijin olarak ilk kez Fransız ihtilali sırasında icat edilmiş ve Anglo - Sakson ülkeleri dışında yaygınlık kazanmıştır. Metrik sistem kelimesinin ingilizcesi. Klavuz ile diş açarken hangi matkap ucunu kullanmalıyım?


Sökülüp takılabilen parçaları birbirlerine bağlayan, gövde kısmına vida dişi açılmış, başları dörtgen, beşgen ve altıgen şeklinde değişebilen bağlantı araçlarıan cıvata adı verilir. Bağlantı elemanları seçiminde, somun dayanım sınıfı, civata dayanım sınıfına denk olmalıdır. Bir cıvata ’da, vidanın bir ucunda bir baş.


Diş üstü çapı,diş dibi çapı,diş yüksekliği,ortalama çap. Vida adımı (hatve) nedir ? Civata bir bağlantı elemanıdır. Eletrik sektöründe çeşitli amaçalarla metre , metre saplamalar kullanılmaktadır. PATLATMA KAYNAĞI Mayıs. Bu yazımızda civata nedir ? Konusu üzerinde duracağız.


Bazı cıvatalar sıkılmalı. Cevap ekle İmbus civata ölçüleri nedir ? Burada verim önemli olduğundan vida ve somun arasındaki temas yüzeyi iyi işlenir ve yağlama uygulanır tüm civata , vida ve somunların üzerine dikkatli baktığınız vakit bir takım kod ve numaralar göreceksiniz. STC CİVATA Sanayi ve Ticaret A. Sanayi Ticaret firması tarafından bağlantı elemanları imalatı yapmak üzere kurulmuştur. Teknikte çok kullanılan, çözülebilen bağlama elemanı. Somunu sıkmak için öncelikle cıvata dişlerindeki sürtünmeyi yenecek moment uygulanır.


Daha sonra da cıvata başı altındaki sürtünmeye karşı ek moment uygulanır. ACME standartları ANSI standartlarının genel amaçlar için revize edilmiş şeklidir. Bu standartların en fazla kullanılan sınıfı 2G sınıfında ve daha az boşluklu olanlarıdır.


Bu vida normu Türkiyede TRAPEZ VİDA olarak bilinir ve daha çok hareket iletmek için kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar