10 Şubat 2015 Salı

Hidrometre deneyi

W gücündeki hızlı toprak mikseri palet dönüş hızı 13. Karıştırma kabı takıldığında mikser otomatik olarak çalışır. AMAÇ: Zemin numunelerinin, ince taneli kısımlarının ayrımını yapmak ve standartda belirtilen yöntemlerle tane çaplarının bulunması esasına dayanır. Silt-kil boyutu yüzdeleri belirlenmektedir.


Başka bir kelime deneyin Listeyi Uzat Amper. Buna göre, bir sıvı içine batırılan bir cisme, sıvı içindeki kısmının hacmine eşit hacimdeki sıvının ağırlığı kadar kaldırma kuvveti etki eder. Buna göre hidrometre , ağırlığına eşit ağırlıktaki sıvıya yerdeğiştirme verinceye kadar batar.


Hidrometre , Arşimed prensibine göre çalışır. Denedye Başlamadan önce lastik tokmakla ince malzemenin yapısal dizilişini boznayacak şekilde elenmeli eleme sırasında toz boyutunda numune açığa çıktığı için maske kullanılmalıdır. Bu değerler artık şıranın içerisindeki şekerin tamamının alkole dönüştüğünün adeta kanıtıdır. Bu çalışmada, hidrometre deyinde kullanılan sodyum hegzametafosfat (NaPO3) miktarının zeminin tane çaplarına etkisi deneysel ve istatistiksel olarak incelenmiştir.


Sıvıların yoğunluklarını ölçmeye yara­yan aletlere hidrometre veya areometre denir. Bu aletler Archimedes prensibinin uygulama alanlarına girerler. Piknometre Deneyi Bazı durumlarda zemini oluşturan katı parçacıkların yoğunluklarının suyun yoğunluğu ile karşılaştırılması gerekebilir.


Bu karşılaştırma katı parçacıkların yoğunluğunun suyun yoğunluna oranıdır. Sıvılaşma analizlerinde kil ve silt yüzdesini bilmek gerekir. BİRİM HACIM AĞIRLIĞI TAYİNİ - Dane Birim Hacım Ağırlığı (Özgül Ağırlık), g s. Aralığı: m, 1m, 1m, 2m.


Standart Versiyon: Krom-nikel kaplamalı pirinç, mm çap, 1mm uzunluk. Soil Mechanics Laboratory Tests: Hydrometer. Deneyleri yapıldıktan sonra iki deney sonuçları birleştirilerek zemin numunesinin dane dağılım eğrisi çizilir. Bu ampule cıva ya da kursunla ağırlık kazandırılır. Test edilecek sıvı yavaşça ve serbestçe yüzecek seviyeye gelene kadar silindirin içine boşaltılır.


Sonuçta, Stokes yasasıyla levhamsı şekle sahip tanelerin çapının olduğundan daha küçük hesaplandığı ortaya konulmuştur. Bununla birlikte, standart hidrometre deneyinin kil yüzdesini gerçekte olduğundan daha fazla hesapladığı da belirlenmiştir. Sodyum Hexametafosfat dahildir. PİKNOMETRE DENEYİ Amaç: kohezyonlu ve kohezyonsuz zeminlerin dane birim hacim ağırlıklarını belirlemektir.


Hidrometre deneyi

Dane birim hacim ağırlığı, aralarında boşluk bulunmayan kompakt kütlenin hacme oranıdır. Deneyde piknometre, saf su, etüv (şişe), vakum aleti, pipet ve kuru malzeme kullanılacaktır. Aynı malzemeden hazırlanmış ikinci numune üze-rinde ise mekanik mikser ve kimyasal ayrıştırıcı kullanılmadan hidrometre deneyi yapılır. Her iki numuneye ait tane dağılım eğrileri çizilerek 0. Elek analizi ve hidrometre deney sonuçları aşağıda verilmiştir. Bu zeminin bir kısmı nolu elekten elenmiş ve elek altına geçen kısımdan kıvam limiti deneyleri yapılmıştır ve sonuçlar aşağıda verilmiştir.


Bu deney için kullanılacak araç-gereç aşağıdadır. Sıvıların kaldırma kuvveti prensibini kullanarak, hidrometre yardımıyla istenilen bir sıvı için bağıl kütle hesaplanabilir. Bu metot, bir zeminde, iri kum boyutunda ve daha ince danelerin(kil,silt) dane çapı dağılımının bulunması ile ilgilidir.


Arazi dane büyüklüğü analizinde, çökme hızı, hazırlanan sıvının üst kısmının, daha büyük çaplı danelerin çökelmesi sebebiyle yoğunluğunun azalması ile tayin olunur. Yoğunluk, hidrometre ile ölçülür. Granülometri eğrisinin geri kalanı hidrometre deneyi sonucunda elde edilir. Eğrinin genel eğilimi zemin bileşimdeki dane çaplarını kapsar.


Deney Tüpleri Desikatörler Erlenler. Laboratuvar deney teçhizatı ve cihazları arasında basma ve çekme cihazı, zemin mekaniği test cihazları, yıkıntısız deneylerde kullanılan Schmidt, ultrases aygıtları ile karot makinaları bulunmaktadır. Bir cam fanusa monte edilmiş ısıtı ve sirkülasyon motoru su sıcaklığının homojen olarak dağılmasını sağlamaktadır. Profesyonel tip mekanik karıştırıcı cihazla birlikte verilir. Araziden alınan numune üzerinde öncelikle tanımlama deneyleri gerçekleştirilmiş ve sonra dispersibilite deneyleri yapılmıştır.


Hidrometre deneyi

Doygun ekstrakttan alınan numunede kimyasal deneyler yapılırken, fiziksel deneyler olarak dağılma ve çifte hidrometri deneyleri ile iğne deliği deneyi gerçekleştirilmiştir. Eğer hidrometre deneyi yapılacaksa, bu malzeme başka bir kapta toplanır. Bu şekilde hazırlanan her bir süspansiyonun.


Suyun Vizkozitesi- Sıcaklığa Göre Suyun Birim Hacim Ağırlığı ve Özgül Ağırlığı EK 3. Birleştirilmiş Zemin Sınıflandırma Sistemi (USCS) EK 4. Download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd. Flag for inappropriate content. Görev alanı ile ilgili olarak İdare tarafından verilecek diğer görevleri yapmaktır.


Laborant Yardımcısı: Laborant personele yardımcı olmak üzere çalıştırılan en az lise veya teknik lise mezunu adet personeldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar