2 Ekim 2017 Pazartesi

Masif parke nedir

Masif parke nedir

Yer döşeme malzemeleri arasında en çok tercih edilen parke çeşitlerinden biri olan masif parke , uzun ömürlü olmasının yanı sıra ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden nedeniyle yıllardır parke tercihlerimiz arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ahşapın kimyasal yapısına herhangi bir müdahalede bulunulmadan kendi doğal yapısı korunan ahşap yer kaplama malzemesidir. Geleneksel parke masif parke olarak adlandırılır.


Masif parkede bu tür üst yüzey işlemleri ve malzemeleri dışarıdan temin. Uygulamada, 20x60x3mm gibi boyutlardaki. Zemin döşeme malzemeleri arasında en çok tercih edilen parke çeşitlerinden biri olan ahşap parke , uzun ömürlü, ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden dolayı masif parke yıllardır tercihlerimiz arasında ilk sıralarda yer almaktadır.


Bu arada şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Avrupa da parke satış rakamları 1milyon mdir. Bu rakamlar satılan masif parke , mozaik parke , lam parke ve lamine parkeyi kapsamaktadır. Laminat rakamları parke olarak algılanmadığı için bu istatistikler içerisinde yer almamaktadır. Lamine parke , genellikle iki ya da üç katman olarak üretilen parke çeşididir.


Tabakalar birbirlerine derece açıyla yapıştırılmıştır. Yüzeyi cilalı veya yağlı bir şekilde döşemeye hazırdır. Yani parke yalnızca kestane ağacından üretildiyse bu parke masif parkedir. Parke Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeli? Yüzde 1tek tip ahşaptan oluşur.


Yüzeye döşendikten sonra üzerine sistre ve cila yapılır. Döşeme süresi ve bakımı diğer parke çeşitlerine oranla daha uzun ve zahmetlidir. Laminat parkeye göre daha pahalı, lamine parkeden daha ucuzdur.


Fakat diğer parke çeşitlerine oranla en uzun ömürlü ve en dayanıklı parke çeşididir. Alt katmanlarda genellikle düşük değerdeki herhangi bir ağaç ya da kontrplak kullanılmaktadır. Masif ahşap tabakaların, iki ya da üç katman olarak, birbirlerine derece açıyla lamine edilmesi ile elde edilen, 1doğal bir üründür.


Dolmabahçe sarayı ve Topkapı sarayında hala o zaman döşenen parkeler yerinde tarihe meydan okuyor. Bu açıdan masif parknin ömrü binanın ömrü ile paralellik gösterir. Daha çok lüks mekânlar ve iş yerlerinde tercih edilir. Share Tweet Share Pin it.


Evleri daha yaşanılır daha iyi bir yer hale getirmek için kurulduk. Hayalleri gerçekleştirmek asıl motivasyonumuz. Bu motivasyonla evleri güzelleştirmeye devam edeceğiz. Türkçe İngilizce sözlükte anlamıgeog. Massive stars are extremely hot.


Kenar çıtaları uygulanan malzeme ile aynı malzemeden ve birinci kalitedir. Parkenin tamamı tek bir ağaçtan tek bir şekilde üretildiyse masif parkedir. Uzun ömürlü olması, ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden dolayı masif parke günümüzde de sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir.


Homojen yapıya sahip olan bu parke çeşidi, Türkiye’nin en çok kullanılan parke türlerinden biridir. Bu parke çeşidi tamamen ahşaptır. Tamamiyle masif ahşap tabakalardan oluşan doğal bir üründür. General parke olarak masif parke , istanbul masif parke , istanbul masif parke , masif yer döşeme, masif parke rekleri, masif parke hakkına, masif parke nedir , masif kaplama, masif yer döşeme müşteriye sunmaktadır.


Yurt dışından gelen masif parke modelleri genel olarak bambu, wenge, iroko, ipe gibi keresteler kullanılır. Uzun ömürlü kullanım açısından çok elverişli olan bu ürün masif ahşap parke nedir diyen kullanıcılar için yazılmış pek çok farklı yazı bulunmaktadır. Bundan ötürü de tamamen doğal bir malzemedir. Kısa olarak bu soruya verilecek cevap en kolay ve doğal yöntemlerle elde edilmiş uzun sürelerde kimyasal yapısı bozulmayan maddedir olacaktır. Bu bağlamda masif parke binanın ömrü ile eş ömre sahiptir.


Masif Panel Masif Panel Tanımı Masif panel aynı ağaç türünden küçük kesitli masif odun parçalarının yani lamellerin tek parça ya da uç uca ekli parça halindeyken özellikle lifleri parale. Yer döşemelerinde kullanılan parkeler ile evlerinizin havasını tamamen değiştirmeniz mümkün. Sistre ve cila işlemleri masif parkede olduğu gibi uygulanabilir.


Ancak masif parke gibi defalarca sistre cila işlemi yapılabilir. Cila işlemi hava sıcaklığı Cº’nin altına düştüğü zamanlarda başlatılmamalıdır. Masif ne demek, tdk sözlük anlamı nedir , masif sıfat (taş, mermer, ahşap için) içi oyuk ya da doldurma ya da kaplama olmayan.


Masif parke nedir

Kasalı çalgılarda kullanılan enli, tek parça ağaç. Tamamen ahşabın kendisidir. Birçok defa sistire cila yapılabilir özelliğini yanı sıra ısı ve ses izolasyonuna katkısı vardır. Doğal ağaçtan üretilmiş bir parkedir.


Doğaldır ve mekâna ahşabın Sıcaklığını verir. Ancak uygulama süresinin uzunluğa bazen sizler açısından sorun olabilirler. Cilalı veya yağlı yüzeyi ile döşenmeye hazırdır.


Masif parke nedir

Tamamen doğal ve dayanıklı ahşaptan, dört tarafı kinişli, standart ölçülerde üretilen ahşap masif parke modelleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar