9 Şubat 2017 Perşembe

Asfaltın tonu ne kadar

Baca ızgara yükseltme çalışmaları asfalt yollarda, binder seviyesinde önden yükseltme ya da aşınma seviyesinde sonradan yükseltme olarak uygulanabilir. Tüpraş Bitüm ve Petrol Ofisi Motorin satış fiyatı baz alınarak tesbit edilmiştir. Mıcırlı ve toprak sahada mutlaka plentmix ile alt yapıyı sağlamlaştırınız.


TON PETROLDEN HANGİ ÜRÜN NE KADAR ÇIKIYOR? Asfalt tonajınızı kontrol ediniz. Genellikle asfalt şantiyesi taş ocağının hemen yanına kurulu olur.


Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yapılan ihale çerçevesinde şehrin muhtelif bölgelerine dökülmesi planlanan bin ton sıcak beton asfaltın şu ana kadar bin 2tonu döküldü. Büyük Otel’in arkasındaki Tatlı Çaya paralel devam eden yolun DSİ altına kadar olan bölümünde sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi bitümün dahil olmadığı bir alımda asfaltın tonuna 1TL ödeme yaparken, Çukurova Belediyesi aynı alıma bitüm dahil 12TL ödedi. Finişerin giremeyeceği kadar küçük boyutta olan otopark, çocuk parkı, tenis kortu gibi yerlerde aşınma tabakası elle serilir.


Serim kalınlığı zeminin durumuna bağlı olarak değişir. Bu kapsamda, şimdiye kadar bin ton asfaltın serimi gerçekleştirildi. Seyitler, Belde, Gültepe, GAP ve Bahçelievler mahallelerinde yapıldı. Bunun bin tonu asfalt serimi, bin tonu ise asfalt yama çalışmalarında kullanıldı. Etiketler: asfalt Batman görevlendirme İçişleri Bakanl.


Bu güne kadar bin tonu atılan asfaltın kalan bin tonu bu ay sonuna kadar atılacak. SASKİ’nin Hızırtepe’de bu hafta bitirmeyi planladığı Figen Sakallıoğlu ve Cevat Ayhan. Ana olarak bir hidrokarbon olan asfaltın , kimyasal bileşimi oldukça karışık ve değişken olup, petrolün destilasyonundan veya doğal yataklardan elde edilir. Bu gidişle yıl sonuna kadar bin tonu geçmiş olacağız. Kasım ayı sonuna kadar bitirilecek.


Gelecek 1yılın planlaması adına ortaya koyduğumuz çözüm yollarını uygulamamız biraz zaman. Ham agreganın yaklaşık 1° C dereceye kadar ısıtılması. Köpüklü bitüm teknolojisi kullanımı asfalt tonu başına 1. AKP yerel seçim programını şatafatlı bir etkinlikle açıkladı. Borçlanmayı gerçekleştirmeden asfalt programı yapıyoruz. Ben özel bir firmayla görüştüm taşıma nakliye ve serme serpme işiyle birlikte bunu 1bin liraya yapıyorlar.


Maden biz bu kadar harcama yapacağız neden plent kurduk. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ulaştırma Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Muhammet Vefa Akpınar, Ordu’da özellikle kırsal alanlardaki yol yapımında kaliteli beton yolun tercih edilmesinin ciddi anlamla tasarruf sağlayacağını söyledi.


Davama Mezara Kadar Bağlıyım. Adana, Erdoğan’ın Huzurunda. Kadınlarına Meme Kanseri Anlatıldı. Başka Fadime’ler Ölmesin Diye.


Bütün Eskişehirliler ve Türkiye bilsin, söylüyorum belediyeler olarak ihale yapıyoruz. Bizim ihalemize katılan firma yetkilisi o günün şartlarına göre bir teklif verip ihaleyi alıyor. Bugün, o günün şartları yok ve o müteahhit iflas etmekte.


Sıcak havada erir, havayı ve canlıları zehirler, sürekli bakım onarım ister, taş kadar da uzun ömürlü değildir. Yani o da altın değerinde. Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün akşam sohbetleri devam ediyor.


Bu zamana kadar 4km yeni yol açımı gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, arabanın bile yan yana geçmekte zorlandığı caddeleri de genişletiyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, asfaltlamada rekora koşuyor. Yüzeyinin düzgünlüğü, düşük gürültü seviyesi, konforu, sürücüye sağladığı güvenli sürüş keyfi, asit ve sülfatlara dayanıklılığı nedeniyle korozyona neden olmaması, yapımı ve bakımının kolaylığı, çevresel etkisi ve yüzde.


Geride kalanlar yakalarını bırakana kadar tekrar tekrar ölüp dururlar. Onlarca kırmızının hiçbiri asfaltın üzerindeki küçük noktaya benzemiyor. Benzeri olmayan bir ton bu, tutkuyla ölüm arasında emsalsiz bir ara ton. SİNESTEZİK ÇAĞRIŞIMLAR Şairler ve Renkleri Uzaktan bakınca pek görülmüyor renkleri. O yüzden gittikçe yakınlaşmalı şiire ve hatta içine girilmeli.


Farklıdır her şairin iklimi. Ve her iklimden dilimize farklı bir tad bırakırlar. Kendimden başlayan geri sayımda, bambaşka renklerle dolu.


Altındağ’da kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam eden Altındağ Belediyesi, yol açma çalışmalarını da sürdürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar