23 Ağustos 2018 Perşembe

Apartman otopark

Otopark hesabında toplanan meblağ otopark tesisi dışında başka bir amaçla kullanılamaz. Ortak kullanım alanları ile ilgili husus Kat Mülkiyeti Kanunun 67. Buna göre apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı sorusunun cevabını ilgili maddenin içeriğinde bulabiliriz.


Apartman otopark

Otopark miktarının, engellilere ayrılanlar da dahil araç park yerlerinin, varsa parsel sınırından itibaren otopark rampasının, trafik akışının ve tesis kapasitesinin yapının onaylı mimari projesinde sayısal değerleri ile birlikte belirtilmesi zorunludur. Dışarıda kalacak araç oylama, kura veya sıralama (her yıl araç) yöntemlerinden biri ile belirlenebilir. Ancak yine büyük kentlerde araçların dışarıda kalması tehlike arz ediyor ise apartmana yakın bir ücretli otoparka yönlendirilip otopark ücretlerinin apartman yönetim giderlerine dahil edilebilir. Zaman zaman eşya taşımak için kapı önüne çekiyoruz mecbur ama ona bile laf ediyorlar. Kat mülkiyeti kurulan apartman ve konut sitelerinde taşınmaz mala ait olan otoparkın kullanımı esnasında malikler arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor.


Binada daire var otopark araçlık. O araçlık yeride zamanında kendilerine göre parsellemişler herkes kendi numaralarını yazmış parkedecekleri yere. Bende o park alanlarından neresi boşsa oraya park ettim aracı.


O iki kişinin otopark ücretinide apartman yönetimi ödeyecek veya belediyeye dava açılacak para belediyeden istenilecek. Dükkanlardan birinde binayı yapan müteahhitin kendisine ait satış ofisi var. Bina iskanlı olup otopark su deposu ve apartman görevlisi mevcuttur.


Bu nedenle gönderilecek olan ihtarname ile açılacek olan davada, kiracı olan müvekkil mi yoksa mesken olarak müvekkil tarafından kullanılan dairenin maliki mi apartman yönetimine karşı taraf olmalıdır. Apartmanda da araçlık otopark mevcut. Madde 4- Otoparkla ilgili genel esaslar aşağıda açıklanmıştır. Binayı kullananların otopark ihtiyacının bina içinde veya parselinde karşılanması esastır.


Ankara’da otopark sorunu malum. Birçok apartman da çare olarak, ortak alan bahçeleri otoparka çevirme yoluna gidiliyor. Yani hani yazılır ya sadece apartman sakinlerine aittir diye ya da apartman sakini harici park edenlerin araçları çektirilecektir diye. Otopark alanının kullanılmasında, kiracı olan müvekkile hakkı doğrultusunda otopark alanı tahsis edilmemektedir.


Geçiş kapısı sistemlerinin yanı sıra, apartman bariyer sistemleri ve garaj sistemleri olarak, uygulanacak alanın özelliklerine. Birim park alanı: Bir aracın park etmesi için gerekli olan ve manevra alanları dahil toplam park alanını,İfade eder. Bu gibi durumlarda erken gelen apartman sakinleri araçlarını otoparka bırakırken, diğer apartman. Merhabalar daireli bir apartmanımız var otoparkımız ise araçlık bazı daire sakinlerinin birden fazla aracı olması otopark kullanımında sorunlara neden oluyor. ZET : Kat mülkiyetine geçilmiş bir apartmanda kat maliki ve yönetici olan davalının ana yapının ortak yerlerinden olan bahçenin belli bir kesimini bütün maliklerin rızasını almadan ve projesine aykırı şekilde otopark haline getirmesinin reddine karar verilmesi doğru bulunmuştur.


Açık otopark sistemleri aracınızı kötü hava koşullarına ve güneş ışınlarına karşı koruyan bir sistemdir. Arkadaşlar , apartmanımızın önünden yol geçiyor. Fakat biz apartman sakinleri olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Otopark bedellerinin tahakkuk ve tahsil esasları belediyelerce belirlenir.


Bu hesapta toplanan meblağa yasaların öngördüğü faiz oranı uygulanır. Sürücünün adresi olan Otopark. Genel hükümler, kat maliklerinin hakları ve borçları, genel ve ortak masraflara katılma, yönetim organları, site denetçileri. Birincisi otoparkın kapısı demir.


Apartman otopark

Com üyelik gerektiren bir paylaşım sitesidir. Soru sormak ve kat mülkiyeti ile ilgili her türlü bilgiyi edinmek için üye olmak gereklidir. Bir kısım kat malikinin bir araya gelerek aldığı bir karar ile bu otoparkın işletmesini başka bir 3. Dolayısıyla ortak alanların kullanımı ile ilgili konular, otopark için de geçerlidir.


Kolay monte edilen kilitli otopark direği pratik kilidiyle kolay açılır ve kullanılır. Evler, siteler, iş yerleri, özel otoparklarda şahsa ait araç park yerlerini yabancı araçların işgalinden önleyecek otopark bariyer sistemleri, sonlandırma bariyerleri, genel amaçlı özel üretim bariyerler ve bisiklet park demiri yapıyoruz. Dolayısıyla, apartman yönetimlerince apartman ana duvarları ile çatılarına reklam alınması, bir başka ifade ile de bu yerlerin reklam amaçlı olarak kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler, gayrimenkul sermaye iradı olarak vergiye tabi bulunmaktadır. Ancak apartmanların otoparkı için böyle kısıtlama getirilmesi kanımca söz konusu olamaz.


Zira bu ancak apartman kat malikleri kurulu tarafından oybirliği ile alınacak bir karar olduğundan ve alınan o karara da LPG li araç sahiplerinin oy vermeyeceğini düşünürsek böyle bir karar alınması fiilen imkansız olacaktır. Avax otopark bariyerleri ayrıca uzaktan kumanda ile kontrol edilmeleri ile kullanımda oldukça büyük kolaylıklar sağlıyor. Kanunlar karşısında suçlu duruma düşmemek için bazı konuları bilmenizde fayda vardır. Günümüzde hızlı kentleşme ile birbirinden yüksek binalar büyük şehirlerin siluetinde yer almakta, kalabalıklaşan nüfusa karşılık olarak apartman ve siteler inşa edilmekte ve insanlar daha rahat bir ortamda yaşayabilmek için yarış halinde olmaktadırlar. Mesaj Sayisi: Katilim Tarihi: 27.


Merhaba sorum şu bi daire aldım otoparklı apartmanda daire var herkes otoparkın spor salonu yapılmasını istiyor bir tek ben kabul etmiyorum bu durumda çogunluga göremi karar verilir. Kanun ve yönetmelikler bilgilendirme amacı ile yazılmış olup 05. Yasaklama-Girilmez- Park Levhaları Yasak Levhaları. Tehlikeli Bölge Yasak Levhaları. APARTMAN ÖNÜNE PARK ETMEYİN TL Kdv Dahil.


SİTE SAKİNLERİNE AİT PARK Y. Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız araçlarımızı otoparklara parkederken, otopark içindeki trafiği düzenleyici olarak kullanılan çizgilere otopark çizgileri demekteyiz. Otopark Güvenlik Elektrik,Su,Doğalgaz,Fiber İnternet(Wifi) Faturalarını biz ödüyoruz. Odalarda özel tuvalet banyo bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar