19 Ekim 2018 Cuma

Yasal cam filmi numarası

Geçtiğimiz aylarda önce yasaklanan ve bazı otomobillere ceza kesilen cam filmi konusunda kısa süre sonra yasak kalkmış ve konu detaylandırılmıştı. Cam filmi uygulamasına ilişkin. Araçlarda cam filmi yasağı bugün resmen kalktı. Hepimizin merak ettiği muallakta olan sorulardan birisi Otomobile cam filmi taktırmak yasal mı?


Yasağı kaldıran, daha doğru cam filmini yasal hale getiren ve belli şartlara. Yasal ise bir koyuluk derecesi var mı? Film yapıştırıldıktan sonra suyunun çekilmesi için cama ragle vurulup fönle de camı iyice kurutulur. Kaliteli bir cam filmi ve garantili bir cam filmi yaptırdıysanız garantisi olduğu için cam filmi kalkar, atar, rengi solarsa koşulsuz şartsız değiştirilmesi gerektir. TOBFED olarak bu hatadan bir an önce dönülmesi için yasal girişimlerimizi başlatacağız.


RESMİ GAZETE CAM FİLMİ KULLANIMINA YÖNELİK MADDELER. Rapor Onay Numarası , ç) Uygulama. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmleri. Ziebart SERAMİK TERMAL ÖZEL ÖN CAM FİLMİ. Görebildiğim kadarıyla henüz onay almış bir uygulayıcı yok.


Onaylı yasal cam filmi yapan yerler. Filmin üzerinde Abe numarası gibi numara var,yakından bakınca farkediliyo,birde filmin arac ruhsatı gibi karnesi. Bir kaç gün önce yürürlüğe giren yönetmelik ile cam filmi yaptırmak belirli şartlar ile yasal hale geldi. Zaman içinde alanlar çıkacaktır, burada paylaşalım diye bir konu açtım. Cam Filmi Takılı Araç Sahipleri Yandı!


Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin, 09. Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır. Bugün yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, artık araçlara cam filmi takmak serbest hale geldi.


Ancak yönetmelikte, hem araç sahipleri, hem cam filmi üreticileri hem de uygulamayı yapan işyerleri için bazı şartlar bulunuyor. Türkiye’de otomobillerde güneş cam filmi kullanımı yasal statüye kavuşturuldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Araçların Üretim Tadil ve Montajı ( AİTM ) yönetmeliğinde çeşitli değişiklikler yaptı. Yapılan değişiklikler ile otomobil sürücülerine müjde verildi. Lakin sürücülerin halen bu konuyla ilgili dikkat etmesi gereken.


Bakanı cam filmi olanlara yasal düzenleme yapılana kadar ceza kesilmeyeceğinin açıklamasını gerçekleştirdi. Kimi süs, kimi güvenlik, kimisi de sağlık problemleri nedeniyle araçlarına cam filmi taktırıyordu. Ancak bu işlemi yaptıran araç sahiplerine, trafik kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle cezai yaptırımlar uygulanıyordu. Gemlik belediyenin bin TL’lık telefon.


Film cam olarak tabir edilen araçların arka ya da tüm camlarını çekilen filmler , Şimdi yok bir numara serbest iki numara yasak. Ben de sökmem bunlar yasal sınırın altında dedim. Yönetmelikle, araçlarda cam filmi ve renkli cam kullanımına ilişkin hükümde değişiklik yapıldı.


Araç sahipleri ile trafik polisleri arasında yasal olup olmadığı konusunda uzun yıllardır tartışmalara neden olan cam filmi. Güneş ışığını en aza indirsin, aracın içi gözükmesin diye mi yoksa sadece görüntüsü olsun estetik dursun diye mi? Polis çevirmesinde cezası var aracı parka çekebilirler haberiniz olsun! Araca sonradan takacağınız her malzeme (jant, spoiler, ototeyp etc.) yasal değildir. Tüm dünyada cam filmleri kullanımı araçlarda yasalarla belli standartlara baglanmıstır.


Fabrika çıkışında cam filmi bulunmayan araçların camlarına sonradan film uygulanması yasal değildir. Alınan son dakika bilgisine göre araçlarda cam filmi tekrar yasaklandı. Benim arabada komple numara film var. On camda ise numara zaten on cam filmleri farklı oluyor.


Goruntuyu hic engellemedi fakat gece park ederken özellikle kışın yan aynalar biraz sıkıntılı az goruyorsun. Bunun kullanılmasına biz de. Yalnız ruhsatına işletip belgesini yanında taşıman lazım.


Resmi Gazete’de yayınlanan ve bugün yürürlüğe giren Araçların İmal, Tadil ve Montajı (AİTM) Yönetmeliği ile birlikte. Buna göre, daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ‘Ağır Kusur’ sayılacak. Bu araçlar, araç muayenesinden geçemeyecek.


Camlara araç cam filmi uygulanabilecek, ancak ön cama herhangi bir film yapıştırmak, yürürlüğe giren düzenlemeye göre kesinlikle yasak. Araç ön camına taktıranlar için cam filmi cezası 1TL olarak açıklandı ve araç sahipleri, bu cezaya itiraz edemeyecekler. Geçmiş dönemlerde araç sahipleri, filmleri cam dış. Filmli araçlara ay süre verildi! Samsun'da araçların camlarında film bulunduranlara polis sökmeleri.


Peki cam filmi cezası ne kadar? Yönetmelikte toplu taşımaya yönelik araçlarda sürücüyü koruma amaçlı konulan emniyet kabininin nasıl olması gerektiği açıklandı. Vodafone SüperNet Faturamın bundan sonra sadece e-posta adresime gönderilmesini yasal olarak onaylıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar