13 Ağustos 2019 Salı

Ahşap dış cephe

Ahşap dış cephe

Vakum – Basınç Yöntemi: Şimdilerde ahşabın emprenye edilmesinde en çok kullanılan yöntemdir. Ahşap dış cephe mağaza dekorasyonu. Bu yöntemle, zamandan tasarruf sağlanarak en ekonomik yolla yeterli miktarda ve istenilen derinlikte, ahşap panelin emprenye içermesi sağlanmaktadır.


Taş cepheden ahşap ya da tuğla kaplamaya, alüminyum giydirme cepheden prekast cephe alternatifler bulunmaktadır. Bu yazımızda her binanın dış cephesinde kullanılabilecek alternatif cephe kaplaması malzemeleri için farklı türlerde örnekler derledik. Cephe denince akla yapının dış kısımları gelmekte ve bu cephenin nasıl kaplanmış olduğu merak konusu olmaktadır. Son yıllarda büyük başarılar sergileyerek inşaat sektöründeki yerini sabitlemiş olan ahşap ürünleri ise kendi aralarında bir takım gruplara ayrılmaktadır.


Jotun ahşap serisinde vernikler (Benar serisi), astarlar (Visir), şeffaf son katlar (Trebitt), opak son katlar (Optimal) ve terasınız, ahşap eşyalarınız için (Demidekk) çeşitli ürünler yer almaktadır. Dış cephe kaplaması ses iletimi en aza indirirken, ısı ve su yalıtımı da sağlayarak binanın ömrünü de uzatır. Amerika,Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde dış cephe firmaları yaygın olarak (ısıl şartlara bağlı olarak) ahşap dış cephe kaplamalarıyla birlikte, american siding dış cephe kaplamaları. Aynı zamanda sınırsız renk ve doku seçeneklerine sahiptir. Yüzeyde mantar ve küf gelişimine karşı dirençlidir.


Ahşap dış cephe

Uygulamaya başlamadan önce cephe kaplamalarının UV ışınlarına karşı renginin değişmemesi için tarafına pigment içerikli su bazlı ahşap koruyucu sürülmelidir. Son aşama Hekimboard fibercement levha montaj sonrası su bazlı dış cephe boyaları ile boyama işlemi yapılarak dış cephe kaplama işlemi sona erdirilmelidir. Hekimboard ahşap desenli levhalar, klasik, modern ve prefabrik gibi tüm yapı sektöründe, yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş ahşap desenli görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır.


Bu nedenle uygulamanın yapıldığı bölgeye göre farklı özellikleri olan ahşap ve ahşap ürünleri kullanılmalıdır. Dış cephe ahşap yüzeyler için geliştirilmiş, akrilik dispersiyon bazlı, güneşin UV ışınlarına karşı direnç sağlayan, neme karşı dayanıklı dış cephe ahşap verniğidir. Dekoratif cephe kaplamaları arasında yer alan yalı baskısı binaların dış cephe görüntülerini değiştirmekte, hem izolasyon özelliği sağlamakta, hem de görsel açıdan doğal bir görünüm ortaya çıkarmaktadır. CapaWood Color Proof su bazlı dış cephe ahşap boyası, Filli Boya ayrıcalığıyla sizlere sunuluyor! Mağaza dış cephesi ahşap ile kaplanacak, kapı ve adet vitrin camı yapılacak.


Uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir. Konstrüksiyon sistemleri ile uygulama esnasında XPS,EPS ve taşyünü ile ısı yalıtımı yapılabilir. Masif dış cephe ahşap kaplama elemanları için boyutsal kararlılığı ve doğal dayanımı arttırmak.


Resim Baskılı Duvar Kağıdı. Bebek Odası Duvar Kağıdı. Cephe Kaplamaları, her türlü iklim koşullarında kullanılabilen, kendine ait karakteristik özellikleri olan, hiçbir kimyasal madde içermeyen, 1doğal masif ahşap malzemelerdir. Doğal ürünler olması nedeniyle, uzun yıllar sorunsuz kullanılabilmesi için, uygulama ve bakımının da doğru şekilde yapılması gerekmektedir.


Hafiftir ve binaya fazla yük getirmez. Dış Cephe ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11. Düzgün yalıtım yapıldığında gayet tercih edilebilecek bir dış cephe kaplama yöntemidir.


Western Red Cedar : Nem, çürüme ve böceklere karşı doğal korumalı sedir ağacından üretilen ahşap malzemedir (Şekil 70). Hiçbir kimyasal bakım gerektirmeden, dış cephe uygulamaları için idealdir. Yumuşak ahşaplara kıyasla, suyla temasında şişmeye uğramaz. Söve ve diğer dış cephe süsleme elemanları eps strafor, ahşap , mermer, poliüretan, fiber takviyeli beton, alüminyum kompozit panel gibi farklı malzemelerden üretilmektedir. EPS (genleşmiş polistren) ya da strafor dediğimiz köpük ve harç kaplanarak söve üretilmektedir.


Doğal bir malzeme olan ahşaptan üretildiği için, binaya çok doğal bir görüntü verir. AHŞAP VE ÖN YAPIMLI ÇELİK İLE ALÜMİNYUM ALAŞIMLI. Dış cephe iş iskelesine ait hesap ve detay çizimler yapı sahibi veya kanuni vekillerince yapı ruhsatiyesi almak için sunulan müracaat dilekçesi ekindeki ruhsat eki statik proje dâhilinde ilgili idareye teslim edilir.


Dış cephe k aplama malzemeleri genellikle binanın tasarım ve estetik görünümüne uygun olarak seçilir ve uygulanır. Türkiye’de ağırlıklı olarak ahşap , prekast, american siding, yalı baskı kaplamaları, kompozit (alucobont), granit, alüminyum, doğal taş ve cam cephe kaplamaları kullanılmaktadır, Amerika,Kanada ve. Yapılan Çalışmadan ve Verdikleri Emeklerden Ötürü Firma Yetkililerine Çok Teşekkür Ediyorum. Kuloğlu ahşap , ahşap ev, ahşap cephe sistemleri, ahşap parke sistemleri satımı ve sauna merdiven tavan spor salonu yapımı üretmektedir.


Dışcephe kaplama lambrisini diğer lambrilerden ayırt eden, kalınlık, model, emprenye ve benzeri gibi hususlar vardır. Yoğunlukla çam ağacının emprenyelenmesi ile üretilen dışcephe kaplama lambrileri, yeterli bütçe oluşturulduğun da lareks veya iroko ve hatta tik ağacından da yapılabilmektedir. Doğal ağaç dokusuna sahip ahşap kompozit cephe kaplama profilleri, evlerin, villaların, ofislerin, otellerin ve ticari binaların dış görünümünü güzelleştirmek için ideal bir çözümdür. Değişik renk alternatifleri ile yeni veya renove edeceğiniz binanıza yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bundan dolayı da ahşap kütük evler daha dayanıklıdır.


Ds ahşap kompozit malzeme yapımı dersine, dış mekan projelerinde bina cephelerine vray ile nasıl daha gerçekçi ahşap kompozit kaplama mazlemesi yapıldığını anlatıyorum. Malzeme, ağaçtan oluşturulduğundan natural bir yapıya sahiptir. Bunların yaklaşık kadarı tasarımlanmış döşeme, diğer tahtalar ve kadarı alüminyum kompozit paneller şeklindedir. Dış ortamda kullanılacak ahşap malzeme beyaza boyanacaksa mümkün olduğu kadar az reçineli ve az budaklı bir ahşap türü seçilmelidir. Kompozit Cephe Kaplama (Kompozit Siding) Dış cephelerde uygulanan ahşabın kullanım ömrü çok sınırlıdır.


Sadece ahşabın başlangıç maliyeti değil uzun vadede yüksek bakım maliyetleri de sini için problem yaratır. BBdeck Zemin Kaplama Cephe Kaplama Kompozit ahşap Pergola sistemleri Mimari çizimlerle doğru. Hava bariyeri sayesinde nefes alan bir kaplama malzemesidir.


Diğer cephe kaplamalarına göre daha hafiftir. Novathermowood dişbudak cephe kaplamaları ölçüsel kararlılığı sayesinde cephe kaplamalarında en iyi alternatiflerden biri olmaktadır. Anasayfa Ürünler DIŞ MEKAN Cephe Dişbudak Cephe.


CPK-13YTaş Görünümlü Yalıtımlı Cephe KaplamaFiyat ve Detay İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar