11 Eylül 2019 Çarşamba

Ses yalıtımı nasıl sağlanır

Ses yalıtımı nasıl sağlanır

Ses Yalıtımı ile istenmeyen ses problemlerine karşı yapılan etkili uygulamalardır. Ses karmaşasından kurtulmak için kullanılan ses yalıtım malzemeler ile ortamda ses akışının düzenlenmesi sağlanır. Ses İzolasyon yalıtım malzemeleri, ses yalıtımı ve izolasyonu gerektiren ortamlarda kullanılmaktadır. KAUÇUK TABANLI HALI Pvc kauçuk tabanlı halı zeminde oluşan darbe ve topuk sesini engellemek adına akustik ortamlarda kullanılabilir rulo halinde satılmaktadır. Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır.


Yüksek yapılar, oteller ve toplu konutlar, Okullar ve yurtlar,. Böylece yalıtım, güvenli olarak sağlanır. Gün geçtikçe daha fazla önem arz eden ve kullanılmaya başlanan ses yalıtımı bir hayli kullanışlı hale gelmektedir. Odada ses yalıtımı nasıl sağlanır ? Gerek aile fertleri gerekse bulunulan apartman sakinlerinin rahatsızlık duyması neticesinde odalarında bir ses yalıtımı yaptırmak isteyen kişiler bu konuda hizmet almak istemektedirler. Aşırı gürültülü ortamlarda ses dalgalarının şiddeti fazla olduğu için bu ortamlar sağlık sorunlarına neden olur.


Buna göre de ses yalıtım konusunda gerekli çalışmalar, kullanılacak malzemelerin kalite. Ses yalıtımı konusunda yıllık tecrübe! Her iki uygulamada da katlar arası ses yalıtımı yapılarak en iyi şekilde ses kesimi sağlanır.


Ses yalıtımı nasıl sağlanır

Evde sinema salonu veya stüdyo kurmak için gerekli olan uygulamalardan biridir. Başarılı ses izolasyonu ancak iyi bir işçilik ve iyi kalitede ses yalıtım malzemeleri ile sağlanır. Akustik ve gürültülü ortamlarda oluşan ses problemlerinin önüne geçebilmek için kesin çözümler sunarak firma kalitemizi zaman geçtikçe daha da arttırıyoruz ve sizlere hizmetin en iyisini sunuyoruz. Tek katmandan oluşan yapı elemanları, havada oluşan sesin komşu mekâna geçişine kütleleri ile karşı koyar. Ses Geçiş Kaybı : Gürültünün bir mekandan diğerine geçişini önlemek için yapılan uygulamalara “ ses geçiş kaybı yalıtımı ” denir.


Sert yüzeyli malzemeler sesi daha az yutarak yansıtır. En etkili sonuç inşaat aşamasında yapılan uygular ile sağlanır. Ağır Ses bariyeri ile yapılan tavan ses yalıtımları.


Ses yalıtımı nasıl sağlanır

Bariyerli süngerler, tavan ses yalıtımlarında sesin kaynağına uygulanarak ses yalıtımı sağlar. Genellikle alçıpan asma tavan imalatında tavan ile alçıpan levha arasına uygulanır. Kaplamasız taşyünü plakadır.


Shrink ambalajlar halinde piyasaya sürülür. Asansör ve merdiven aralıklarında - Bölme duvarlarda - Komşu duvarlarda kullanılır. Taşıyıcı konstrüksiyonlar ve bölme duvarlar arasına yerleştirilerek ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlanır. Uygun bir ses yalıtımı yapıldığı taktirde ortamda daha sağlıklı gidişat sağlanır. Zemin ses yalıtımı , tavan ses yalıtımı ve duvar ses yalıtımı yapılarak mekan içerisine girecek olan ses ve çıkan sesler engellenir huzurlu bir ortam oluşturulur.


Duvar, tavan ve zemin ses yalıtımı yapılan bu alanlar için en uygun akustik sünger seçilir ve ortamdaki gürültülerin yok olması sağlanır. Uzman kadromuzun sunduğu hizmetlerden yararlanarak yaşam alanlarınıza renk getirecek ve rahatsız edici gürültülerden uzaklaşmanın keyfini süreceksiniz. Yerden ısıtma straforu zeminden iyi bir ısı yalıtımı gerçekleştirir, alt kata ısı geçişini önler. Alan Tasarrufu Sağlar Kalorifer petekleri gibi alan kaybına sebep olmaz. Gürültü izolasyonu için daha çok ses yalıtım süngeri kullanılır.


Trafik ışıklarının renkli olması nasıl sağlanır ? Ses kirliliğini önlemek için alınabilecek önlemlere örnekler veriniz. Tavanda ses yalıtımı nasıl sağlanır ? Daha önce duvar ses yalıtımında anlattığımız uygulama biçimi aynı şekilde tavanda da yapılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken husus bu uygulama mevcut mekandan üst kata giden hava oluşumlu sesler için yapılmaktadır.


Ses izolasyon malzemeleri ortak komşu duvar, katlar arası tavan, zemin ve akustik ses yalıtımı uygulamasında kullanılan bariyerli sünger, yanmaz akustik sünger, akustik kaplama panel, ses yalıtım süngeri,. Ses kesici süngerler yada bariyerli süngerler ile ses yalıtımı sağlanır. Seslerin daha kaliteli gelmesi sağlanır.


Ev sinema odasında uğultu gibi ses problemleri engellenir. Huzurlu bir ortamda film seyretmeniz için ses yalıtımı uygulaması yaptırmanız gerekir. Ses dalgalarının etrafa yayılmadan direk ses geçişini engelleyen ses yalıtım malzemeleri ile bir çok alanda ses kesintisi sağlayabilirsiniz. Dairelerde yada iş yerlerinde ortak duvarlarda ses yalıtımı , duvarlar arası geçiş yapan rahatsız edici seslerin kesilmesi amacıyla yapılmaktadır. Tavan ses yalıtımı uygulaması için katlar arası ses izolasyonu akustik tavan ses yalıtımı yapılarak yüksek ölçüde ses kesimi sağlanır.


Labirent Sünger Fiyatları. Fakat görsel ve estetik görünümü nedeni ile akustik süngerler en iyi ses yalıtım malzemesi olarak kullanılmamakta. Kullanılan malzemeler ile dışarıdan gelen şiddetli seslerin kesilmesi sağlanır. Zemin ses yalıtımı darbe ayak sesini, konuşma sesleri, televizyon sesi, müzik sesi gibi birçok sesi engellemek için yapılan uygulamalardır. Gürültülü ortamlarda yalıtım malzemelerinin kullanılması gürültüyü önler yani etkili bir ses yalıtımı sağlanır.


Trafik sesleri, havaalanı çevresindeki yerleşim bölgelerinde duyulan şiddetli gürültü, satıcı sesleri, komşudan gelen konuşmalar insanlar tarafından farklı dozlarda gürültü olarak algılanabilmektedir. Firmalar, komşular arasında bazen hayatı çekilmez hale getiren gürültü sorununu yok eden çözümler üretiyorlar. Ses bariyeri lamine edilerek üretilen süngerpanla yani bariyerli ses yalıtım süngeri ile daha fazla performans elde edilebilir.


Nfaf yanmaz akustik sünger tek başına ses kesmek için yeterli gelmediği için inşaat akustiğinin önemli malzemelerinden bariyer ile lamine edilir ve akustik ses izolasyonu yalıtımı sağlanır. Akustik paneller, akustik süngerler, yumurta süngerler, piramit süngerler, bariyerler, titreşim engelleyici malzemeler ve bantlar gibi pek çok farklı çeşide sahip olan ses izolasyon unsurları kullanılarak farklı türdeki ve basınçtaki ses dalgalarının engellenmesi sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar