24 Ekim 2019 Perşembe

Lifli beton

Lifli betonlarda, bütün lif çeşitlerinde sağlanması gereken en önemli özellik liflerin beton içerisinde homojen olarak dağılması ve bu dağılımın beton karıştırıldıktan sonra da bozulmamasıdır. Lifli beton üretilmeden önce betonun nerede kullanılaca ğı, yapının esası ya da bir parçası mı olaca ğı, yapıda hangi etkiler altında kalaca ğı ve bu betondan beklenen özellikler açıkça belirtilmelidir. Lifli beton ”, Geleneksel metodlarla, agrega, çimento ve su ile hazırlanan betonun özelliklerini geliştirmek amacıyla taze betona çeşitli yöntemler ve miktarlarda, çeşitli tiplerdeki liflerin eklenmesiyle elde edilen beton türüdür.


Lifli beton

Aşınma ve darbe dayanımı yüksektir. Taze ve sertleşmiş betonda çatlak oluşumunu azaltır ve çatlak gelişimini engeller. Esaslı Lif Donatılı Cephe Çözümleri CBOARD yüksek dayanımlı, uzun ömürlü çimento esaslı, özel lif donatılı panel ürünlerdir.


Lifli beton , davran ışa ba ğlı olarak geleneksel lifli beton ve y üksek performansl ı lifli beton olarak s ınıfland ırılm ıştır. Geleneksel lifli beton , k ısa süreksiz liflerin betona kar ıştırılmas ı ile üretilmektedir. Lifli beton , çimento, agrega ve çoğunlukla süreksiz dağılı liflerin su ile karıştırılmasıyla meydana gelen betondur. Hiçbir standart direkt çekme numune geometrisi olmayan beton içerisine çelik liflerin katılmasının, betonun çekme dayanımını hangi mertebede geliş-tireceği bu çalışmanın amaçları arasındadır. Bitkisel liflerin beton iin ok nemli bir zellik olan sneklii de artrarak, atlama durumunda elemanlarn enerji yutma kapasitelerini ykseltmesi ve maliyetlerinin olduka dk olmas tercih sebebidir.


Bu almada, bitkisel lifli betonlar zerine yaplm olan aratrmalar incelenmi ve bitkisel lifli betonlar hakknda bilgi sunulmutur. Lifli betonlar , genel olarak, çatlak ilerlemesinin istenmediği, enerji yutma kapasitesinin yüksek olması gereken yerlerde kullanılır. ERKEN ÇATLAKLARI ÖNLEYEN POLİPROPİLEN LİFLİ BETON.


Polipropilen lifler, yüzyıllardır antik harç ve sıvada kullanılan donatının (at kılı ve saman gibi) günümüzdeki çağdaş uygulamasıdır. Lifli beton Donatısız tünel kaplamaları için tasarlanmış, karbon lif takviyeli beton. Tünel ve şev güçlendirilmesi vb. Tesisimiz saat güvenlik kamera sistemi ile izlenmektedir.


Lifli beton

Araçlar takip sistemi arvento ile merkezden takip ve kontrol edilebilmektedir. Beton Katkı Maddesi Lifli betonların taze haldeki işlenilirliğini artrmak ı için karışımlarda çimento ağırlığının 1’i oranında MRSR süper akışkanlaştırıcı beton katkı maddesi kullanılmıştır. Kullanılan lif hacim oranı 0. Katkı, karışıma suyla karıştırılarak ilave edilmiştir.


Homojen bir karışım için , beton santrali tercih edilmelidir. Mühendisliği alanında, sağladığı avantajlar bakımından lifli betonların önemi hızla artmaktadır. Kısaca elyaf takviyeli çimento levha olarak tanımlanabilecek Fibercement levhalar,.


Lifli beton

Herkese Merhaba, İnşaat mühendisliğinin gelişmeye en açık alanı olan Lifli Betonlar üzerine seri olarak sizlerle videolar paylaşıyor olacağız. Faydalı olması dileğiyle. Sentetik lifli polypropilen fiber ile güçlendirilmiş, erken büzülmeye karşı dayanıklı bir betondur.


SİFCON) ile ilgili farklı çalışmalar bulunmasına rağmen normal betonlara göre oldukça az olduğu görülmektedir. Dünyada özellikle de Avrupa’da konuyla ilgi yapılan çalışmalar ülkemize göre fazla yapılmakta ve gün geçtikçe artmaktadır. Mikro lifli tamir betonu : Hızlı mukavemet kazanan tamir betonu. Yol apron ve endüstriyel döşemelerin tamirinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.


DAHA SAĞLAM VE ÇATLAMAYAN BETON. Hazır Beton tesislerimizde TS EN 206-standardına uygun olarak istenilen sınıf ve kıvamda her cins beton üretilmektedir. Yüksek çekme dayanımına sahip olup betonda iyi ankraj sağlar. Ayrıca Sıcaklık değişimine ve farklı sertleşme sürecine bağlı çatlaklar yok olur.


Betonun enerji yutma kapasitesini arttırır. Her seriden, iki farklı dışmerkerkezlikle yüklenmek üzere ikişer adet, bu seriler-deki her bir elemandan da üçer adet hazırlanmıştır. Her bir seride üç seride olmak üzere, iki farklı dışmerkezlik-le yüklenen toplam adet deney elemanı üretilmiş ve denenmiştir. Lif donatılı beton veya lifli beton , beton karışımının içerisine çimentonun, agreganın ve suyun yanı sıra, fiber veya lif olarak adlandırılan çok ince ve kısa malzemelerin de katılmasıyla üretilen mukavemet özellikleri arttırılmış, farklı çeşitleri bulunan beton malzemesidir.


Lifli betonun içindeki bu farklı malzemeleri narinlik oranları, geometrik yapıları ve liflerin çekme gerilmesi tanımlamaktadır. Bu beton türünde genellikle narinlik oranı ile 1arasında değişen lifler kullanılmaktadır. Beton Elyafı, Beton lifi, PP Elyaf, Polipropilen elyaf, Polyfiber, Polyfibers, Sentetik lif, forta, Beton için çelik tel, Beton donatısı için çelik tel, Çelik tel donatı, Çelik fiber, Dramix, Dramiks, Steel fiber. Lifli Polimer (LP), karbon, cam ya da aramid lifleriyle güçlendirilmiş yapı malzemesidir.


Fiber Reinforced Polymers yani FRP olarak da yaygın olarak bilinmektedir. Malzeme genellikle güçlendirme uygulamalarında kullanılmaktadır. POLYPROPİLEN FİBER BETON DONATISI TANIMI METOP PFD Günümüzde sıkça kullanılan ve özel katkılarla hazırlanılmış polypropilen liflerdir , Beton harçları için dizayn edilmiştir , Monofilament liflerden oluşur ,Tamamen betonun büzülme çatlaklarını kontrol altına almak ve oluşabilecek çatlakları minimum mertebelerde tutmak amacı ile kullanılırlar. Dolayısıyla, liflerin betonun iç yapısından ayrılması ve uzaması nedeniyle emilen enerji, lifli betonlarda oldukça fazladır.


Beton yapıların bozulma nedeniyle azalan kapasitelerini arttırmak, Tasarım veya inşaat hatalarını düzeltmek,. MasterBrace FRP ( Lifli Poilimer) Sistemi İçinde Yer Alan, Ön Üretimli, Karbon Lifli Devamı için tıklayınız. Kalan dört tanesi ise sargı yapılmayan lifsiz ve lifli beton karıımları ile imal edilen referans numuneleridir.


Numunelere ait basınç dayanımı değerleri, numuneler hazırlanırken alınmı olan silindir numune örneklerinin numunelerin test edildiği gün içerisinde eksenel basınç altında denenmesi ile elde edilmitir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar