28 Ekim 2019 Pazartesi

Ses yutucu malzemeler

Bu tür malzemeler kapalı hacimlerin akustik düzenlemesinde ve gürültü kontrolü uygulamalarında sıklıkla kullanılmaktadırlar. Ofis, showroom, ev, inşaat, call center, mağaza gibi yerlerde sessiz bir ortam isteyen müşterilerimiz için kaçınılmaz. Eğer ses yutucu malzemeler yeterince gözenekli ve kalın ise gelen ses dalgasının 95’i sönümlenebilir. Açık gözenek yapısı yüksek ses yutum değerleri ile ses yalıtım uygulamalarında etkili çözümler sunmaktadır.


Poliüretan ham maddesinden üretilen akustik süngerlerin farklı renk ve desenleri mevcuttur. Bu tamamen hacim akustiği konusuna girmekte ve yansıtıcı yüzeylerin çeşitli ses yalıtım malzemeleri (akustik kırıcılar ve ses yutucu malzemeler ) ile kaplanması sonucu çözülebilmektedir. Esnek ve hafif yapısı sayesinde kolay uygulanır. Bunu ses yutucu ve ses yansıtıcı malzemeler ile sağlıyoruz.


Konu Başlıklarımız Şu Şekildedir. Okumak İstediğiniz Bölümün Üzerine Tıklayabilirsiniz. Tekno touch ses izolasyon süngeri yüzeyi ipeksi ve renkli, akustik süngerlere alternatif olarak üretilen ses yalıtım süngeridir. Yüzeyleri düz ve değişik formlarda üretilir. Tekno touch süngerler akustik düzenleme ve ses yalıtımı sağlayan ses izolasyon süngerleridir.


Kapalı gözenekli malzemeler , örneğin poliüretan sert köpük, kauçuk köpüğü gibi malzemeler ısı yalıtımına uygun olsalar da ses yutucu olarak çok verimli değildir. Yanmaz akustik yumurta ve piramit tipi süngerler ses soğurma, sönümleme ve absorbe etmek amacıyla kullanılan ses yalıtımı süngerleridir. Diğer Ülkelerde Yapılan Uygulamalar.


Döşemelerde darbe sesi yalıtımı için düşük dinamik sertliğe sahip, elastik şekil değiştirme yapabilecek (üzerindeki darbe etkisi geçtikten sonra eski haline dönebilen), yay gibi çalışabilecek malzemeler seçilmelidir. Yanmaz ve alev yürütmez özellikleri bulunan açık hücreli süngerlerdir. Bunlardan biri olan epdm ses bariyeri sayesinde hem akustik hemde ses kesici malzeme haline gelmektedir. Düşük frekanslı sesler uzun dalga boylarına sahiptir ve bas ses olarak algılanır. Akustik sünger ses yutucu özelliğe sahiptir.


Ses yutucu malzemeler

Yüksek frekanslı olan tiz ses lerin ise dalga boyları oldukça kısadır. Ses Yalıtım Malzemeleri. Bunun için genellikle yankıyı engellemek için tercih edilir. Bu başlık altında “akustik tavan” “ ses yutucu malzeme” ve benzeri deyimlerin anlamları.


Hava kanalından kaynaklanan sesin yalıtımı için ses yutucu malzemenin kanal iç yüzeyine uygulanması gerekmektedir. Havalandırma kanalları ses yalıtımında. Taş yünü, cam yüzü, ahşap yünü vb. Tekno foam ses yalıtım malzemeleri üretici, satıcı ve uygulayıcı firma olarak yıllardır ses yalıtım sektöründe hizmet.


Ses yutucu malzemeler

Kendinden yapışkanlı tipleri ile kolay uygulama sağlar. Bu amaçla ses yalıtımı tüm bölme elemanlarının camyünü ve taşyünü gibi mineral esaslı malzemeler veya poliüretan veya melamin esaslı akustik köpükler ile yalıtılması ile. Bunlar yankı yutucu özelliktedir ve aynı zamanda mekanda akustik bir görüntü elde edilir.


Yumurta Sünger Fiyatları. Yapı elemanlarından ses iletimi, kompozit elemanlardan ses geçişi (örnek problem çözümleri)2. Yalıtım için kullanılan malzemeler arasında yanmaz akustik ses emici ve ses yutucu süngerler, akustik kumaş kaplı paneller, akustik ses emici paneller, antibakteriyel yanmaz süngerler, akustik köpükler, piramit köpük, yumurta köpük gibi çeşitli malzemeler sayılabilir.


Bunları da kendi içerisinde, yutucu ahşap akustik paneller, yansıtıcı ahşap akustik paneller, hem yutucu hem de yansıtıcı olan akustik paneller olarak ayrılmaktadır. Bir de konutlarda özellikle tercih edilen iç yatılım malzemesi olarak kullanılan, titreşim ve darbeyi emen dışa ses çıkmasını engelleyen malzemeler. Camyünü-taşyünü gibi malzemeler , sünger gibi gözenekli malzemeler , belli başlı polyester malzemeler , melamin, yün, halı ve kumaş gibi gözenekli malzemeler ise ses geçiş kaybı, yani “ ses yalıtımı” için değil, “ ses yutumu” açısından kullanılabilecek malzemelerdir. Genellikle apartmanlarda üst katlara içme suyu veya kalorifer suyunu taşıma amacıyla brülör den çıkan yüksek sese sebep olan titreşim karışımlı sesler sesin hapsedilerek ses yutucu malzemeler kullanılması ile doğru çözümlenebilir, bondex sünger ağır bariyer ve yanmaz özellikli yalıtım ve yutum değerli ürünler kullanılmalıdır.


Her ürünün kendine has ayrı özellikleri bulunmaktadır. Camyünü, taşyünü, poliüretan veya melamin köpüğü gibi ses yutucu (lifli ve gözenekli) ve akustik malzemeler kullanılarak, sessiz ve konforlu hale getirilmesi amacıyla yapılmaktadır. Ak-serenleri 50mm kalınlığında içinde özel ses yutucu şilte kullanılarak , delik işlemli yüzeye sahip kapı modelidir. Yanmaz yumurta sünger yumurta kabı sünger olarak da söylenebilir aslında çünkü yumurta kabına benzemektedir. Tavan ve duvarda kullanılan ses yalıtım malzemeleri gibi zeminde de bu sorunu çözebilecek kalite belgeli ses yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır.


Dolayısıyla üfleme fanlarının gürültüsü kanallar, üfleyici menfezler ve anemostatlar tarafından ortamlara iletilir. Bu gürültüleri azaltmak için besleme kanalına ve dirseklerine iç taraftan ses yutucu sentetik elyaf yalıtım malzemeleri konmalıdır. Bu duvarlar, tasıyıcı bir konstrüksiyon arasına yerlestirilen ses yutucu bir malzemeler ve iki yüzüne tespit edilen ince kaplamalardan olusur. Mevcut binalarda içeriden yapılacak uygulamalarda, ses yalıtım malzemesi yapı elemanına profillerle veya yapıstırılarak tespit edilir ve üzerine kaplama yapılır.


BAFFLE Projenin gerektirdiği ihtiyaçlar ve. Hafifliğinin yanı sıra sıcağa ve basınca dayanıklı, ses yutucu ve aşınmaya dirençli olmasıyla alternatiflerinin önüne geçen kompozitler, dünyadaki gelişim ve büyümesine paralel olarak ülkemizde de ortalamanın üzerinde bir büyüme performansı sergiliyor. Tekno sünger, teknik akustik izolasyon ürünleri, akustik sünger, ses yalıtım malzemeleri , ses yalıtım süngeri üretici firma, ses yalıtımı, akustik kaplama uygulama hizmetleri. Bondeks sünger dediğimiz yoğunluğu yüksek ses kesici iki süngerin arasına ağır kurşun bariyer (epdm,pvc) uygulanarak işleme koyulabilir.


BOYADA OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER VE BOZULMALAR. Her ne kadar yalıtım denildiğinde korunacak materyal ile. Gürültü kontrolünü sağlamak için kullanılan malzemeler yüksek ses yutum değerlerine sahip olup bir çok alanda etkili performans sağlamaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar