16 Aralık 2014 Salı

Epoksi astar uygulaması

Sıvı emilimi konusunda ve zeminlerin tozuması konusunda önemli işlemeleri vardır. Beton yüzey ve kaplama arasına aderans köprsü. Genel olarak tercih edilen alan ise zemin kaplama alanı oluyor. Ama bu demek değil ki epoksi astar hastane, ev, iş yeri vs.


Yaş üstü yaş uygulama yapılacak ise epoksi astar uygulamasından sonra en az 4-saat süre geçmiş olmalıdır. Poliüretan İzolasyon ve zemin kaplamalarında astar olarak kullanılmaktadır. Her türlü yüzeyin su ve kimyasallara karşı izolasyonun’da, beton, ahşap, eternit, taş, her türlü metal satıhta, fabrika ve. Bu yüzden, estetiğe ve kaliteye önem veren müşterilerinin, epoksi nasıl uygulanır sorusu merak konusu olmuştur.


Bunun dışında tabi hasar görmüş beton yapıların üzerine son kat olarak uygulanan astar epoksi uygulamarı ile büyük başarılar alınmaktadır. Tüm bu avantajları yanında hiçbir şekilde bünyesinde koku barındırmayan epoksi uygulamaları oldukça basit ve kolaydır. ZELLİKLERİ VE AVANTAJLARI.


Yüksek yapışma dayanımına sahiptir. Iki komponentli, solventsiz epoxy bazli dolgusuz astar. Karışım oranından tutunda yüzeye hangi aparatla uygulanacağına kadar doğru karar verilmelidir. Astar Rolu, çekpas ve mala ile uygulanabilir.


Hangi yüzeyde hangi aparatın tercih edileceğine o yüzeyin özellikleri karar verir. Freze veya zımparası yapılmış zeminlerin epoksi veya poliüretan uygulamasına hazır hale gelmesi için rulo ile (sürme) tekniği kullanılarak uygulanır. Uygulanacak sistemde mortar astar kullanılmayacaksa iki kat epoksi primer astar uygulaması yapılarak sistem uygulamasına devam edilir. Yüzeye Dekapol CP1solventsiz epoksi astar uygulanır. Yüzeye solventsiz epoksi astar uygulanır ve üzerine silis – kuvars dolgu serpilir.


Temizliği kolay ve hijyenik oluşunun yanı sıra yaya ve araç trafiğine karşı güçlü yapısı ile epoksi zemin kaplamaları hastanelerde, ofislerde, spor sahalarında, otellerde ve endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır. Uygulama Tarifi: Temizlenmiş, çatlak ve derz tamiratı yapılmış, nem ve su sorunları olmayan betonarme yüzey, epoksi astar atılmaya uygun hale getirilmiştir. Uygulama yapılacak yüzeyler aderansı azaltacak her türlü maddeden temizlenmelidir. Sika Astar , Üzerine yapılacak harç uygulaması öncesinde, beton veya harç yüzeyleri astarlamak için kullanılan tek bileşenli, çok amaçlı, pembe renkli, akrilik kopolimer esaslı dispersiyondur. Astarın beton ile uyumu sağlandıktan sonra kuvars kumu serpilerek dolgu yapılır.


Böylelikle zemin boşluklarından arındırılmış darbelere karşı daha sağlam. Kürlenmiş yüzeydeki harç artığı v. Eski beton ve çimento sıva yüzeyindeki eskiden kalma boya, kir, toz v. UYGULAMA : Epoxy Sonkat fırça, rulo. Ardından uygulamamıza göre belirlediğimiz renkleri oluşturduğumuz epoksi boya çalışması yapılır.


Son katın kuruması ise duruma göre değişmektedir. Poliüretan veya epoksi zemin kaplama-boya uygulamalarından önce betonarme zeminin astar uygulamasına hazırlanmasıdır. Metal yüzeyler ideal yöntem olan en az Sa½ derecesinde kumlanmalı.


Zaman içinde direncini kaybetmeyen epoksi astar , yapıştırıcıdır. Epoksi Astar ile astarlanmalıdır. Aderansı azaltacak toz, yağ, gres, boya ve benzeri her tür kir, uygulamadan önce tam olarak temizlenmelidir. Uygulama öncesi yüzey uygun bir BAUMERK epoksi astar malzemesi ile astarlanmalıdır.


Epoksi astar uygulaması

Karıştırılan boya astar kat olarak zemine yayılmalıdır. Zemin üzerine genellikle kat boya yapılır. Uygulamada kullanılacak diğer malzemeler gibi epoksi astar da solventsiz olacaktır. Havalı tabanca uygulamaları için formüle edilmiştir. Makine ve ekipmanları, tarım aletleri, iş makineleri ve her çeşit endüstriyel malzeme için uygundur.


Astar uygulamasindan önce zeminin tamamen kuru olmasina dikkat edilmelidir. Yüzeyin çok parlak ve emici olmayan çimento orani yüksek betonlar, mozik ve fayans yüzeyler hafif kumlama veya asitleme ile pürüzlendirilmelidir. Kimyasallara karşı direnci çok yüksektir.


Epoksi astar uygulaması

Suya, deniz suyuna, neme, yaglara ve kimyasal maddelere karsı korunması gereken metal yüzeylerde astar olarak uygulanır. Sıvı ile alakalı iş ortamlarında kaymazlık oluşturarak güvenli yürüyüş sağlar. Kendiliğinden yayılan epoksi kaplama tekniğidir.


Kirpi rulo ile hava kabarcıkları alınarak zemin düz ve. Astar katının kurumasından sonra üzerine ara kat ve son kat ile epoksi kaplama işlemi yapılmaktadır. Her yüzeyde sorunsuz olarak kullanılabilir. Firmamız sprey polyurea ile su yalıtımı uygulamalarında ve zemin kaplama uygulamalarında uygulamanın zemine daha kuvvetli yapışması için ve. Düz zemin elde etmek için ara kat uygulanır.


Son zamanlarda 3d epoksi kaplama moda olmuştur. Hazırlanan yüzeye epoksi astar uygulaması yapılacaktır. Epofloor PR ( epoksi reçine astar ve zemin koruyucu kaplama) İki bileşenli, solventsiz epoksi reçine astar ve yüzey koruyucu kaplama malzemesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar