19 Mart 2018 Pazartesi

Merdiven silen kadınlar

Ama bu işler nasıl olur fiyat nasıl hiç bilgisi Yk eşi dE İzin vermiyor ama kadın mecbur gerçekten ihtiyacı var. Merdiven silme değil de bir tanıdığım evde tarhana yapıp satıyor. Dün akşam nihayet beni çıldırttılar komşular takmışlar kaç haftadır bana merdiven sildircekler illa merdiven silen kadın ayrıldı bulaqmadılar yenisini bizimkiler sırayla siliyormuş herkes kendi katını annem tabi kaç aydır yatıyor silemiyor haliyle geçen hafta su istediler bu arada kişi ayı anda iş yapıyorlar.


Onunla yaşadıklarınızı bir kitapta anlatmayı düşünür müsünüz? On ay sigortasız çalıştırılan bir kapıcı yada merdivenleri silen kadın için toplamda 23. Değerli arkadaslar merhaba benim bildigim site temizlik işlerinde çalışanların sigortalı olması zorunlu.


Nasıl apartmanlarda kapıcılar İcin SSK dosyası açılıyor ve primleri ödeniyor ise buradada merdiven temizliği Isinde çalışan kisi İcin puantaj uygulaması yapılmak suretiyle aylık primi bildirilmeli ve eksik kalan günler İcin eksik gün formu verilmelidir. Biz de merdivenleri kendimiz silmeye karar verdik. Herkes kendi katına çıkan merdiveni silecek ve ayrıca apartmanın girişini silecek.


Rüyayı gören sivil birisi. Evlerde gündelik temizlikçilik, hasta ve çocuk bakıcılığı yaparak yaşamlarını kazanan kadınlar Ev İşçileri Dayanışma Sendikası (Evid-Sen) adıyla sendika kurdu. TL civarında idari para cezası çıkıyor.


Ayrıca merdiven aşamalı olarak, belki zor ama sonunda olumlu neticelenecek olan işler anlamına gelir. Evinin camını silen Nadiye Karaaslan (45) isimli kadın eğilince apartman boşluğuna düştü. Evinin geçimi için merdiven silen ,temizliğe giden,akşama çoğunu kocasına kahve parası olarak kaptıran kadınlarmı yada akşama kadar iş.


Mesela hayat mücadelesi veren, merdiven silen bir kadın rolü de size yakışır mı? Bunu yaşayan çok kadın olduğuna göre tabii ki oynarım ama bana “Böyle bir beklentin olmasın çünkü alternatifin yok. Sen bu karakterin kadınısın” diyorlar. Gündelikçi, aylıkçı olarak çocuk, hasta, yaşlı bakan, bahçıvan, merdiven silen , parça başı iş.


Yani böyle bir şartlanma var. Yere düşen kadını gören ailesi, hemen yardıma koştu. Ailesi tarafından İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çimen K. Bir apartmanda daire var. Münazaram Varda Suçu Bireye İradesi mi İşletir Yoksa Toplum mu İşler Görüşlerinizi Alabilirmiyim. MERDİVEN SİLEN KADINI DA OYNARIM.


Harbiye cam temizlik şirketi Yeşil Temizlik tüm İstanbul’da olduğu gibi Harbiye semtinde de siz değerli müşterilerimize nitelikli hizmetler sunmaktadır. Cam silme ihtiyacı evlerde olabildiği gibi her türlü ofis, mağaza, fabrika ve plaza dış cepheleri için olabilmektedir. Zaten bir ofisi temizlemek en fazla kaç saatinizi alır ki? Koca bir evin işini atom karınca gibi halleden maharetli kadınlar için ofis temizliği adeta bir bebek işidir. Ayrıca, erkek aşçı olunuyor da, kadın müteahhit neden olmasın.


Diyerek, müteahhitlikteki iddiasını ortaya koyuyor. Bu dönemde merdiven silen , dikiş diken, yeri geldiğinde çeyizlerini satarak ailesine katkı sağlayan Birsen Bulut, patronunun ısrarları sonucu yeniden eski işine döner. Apartman, Merdiven Temizliği Yaparak Para Kazanmak.


Yeni çıkan kanun temizliğe gelen kadınlar için sigortalılığı kaldırmış diyorlar doğru mu? Sigortalı göstermem gerekir mi? Bu gibi kişilerin evlerdeki çalışması günde bir saat dahi olsa, süreklilik gösteriyor ise. Eski filmlerde eteği açılmış, bacakları görünürken merdiven silen görüntüleri, bikinili, şuh fotoğrafları internetin, yeni yetmelerin gözdesi.


Sinemadaki rollerin aksine Müjde Ar. Varlıklı, şık, hoş kadın rolleri değil de sokaktan sıradan bir kadın rolü gelirse? Katiyen bu tip kadınlar benim tercihim değil. Keşke farklı rol teklifleri gelse.


Kadınlar siyasetin vitrini değil. Bir oyuncuya yapılacak en büyük kötülük bu! Seray Şahiner ‘Antabus’ta Leyla adlı bir kadına eşinin, ailesinin ve çevresinin sistematik şiddetini anlatıyor. Oysa onun isteği sadece ‘Leyla’ olmak.


Kimse buna izin vermiyor, çünkü babası bile onun babasıyken kız değil erkek tarafı. Ev işçilerinin de hakları var! Duvara dayanmış bir merdiven görürseniz altından geçmeyin, etrafından dolanın. Cam silen kadın , 3üncü kattan düşerek ağır yaralandı.


Bursanın İnegöl ilçesinde, 3’üncü kattaki evinin camını silerken dengesini kaybederek aşağı düşen Çimen K. Arabistan’a olmadı çamaşır asmaya” diyen maket demokratlara, “sizden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar