25 Kasım 2016 Cuma

Ahşap parke parlatma

Parkeler ahşap malzemeden yapılmaktadır. Parkenin laminat parke , lamine parke ve masif parke olmak üzere çeşidi bulunur. Laminat parke günümüzde en çok kullanılan parke çeşididir.


Hem daha ekonomik, hem de daha çevreci bir parkedir. Ahşap parke zeminler zaman içerisinde matlaşıp solabilir. Ancak ister ev yapımı karışımlar ister balmumu gibi kolay bulunan malzemelerle ahşap parke parlatma işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Doğal görünümlerinin etkisiyle bulundukları ortama sıcak ve estetik bir görünüm katan ahşap parkeler ısı yalıtımı açısından oldukça kullanışlıdır.


Ahşap yüzeylerimizi temiz tutabilmek, lekeleri yok edebilmek, parlaklığını ilk günkü gibi tutabilmek amacıyla günümüzde birçok firmanın ürettiği solvent ve su bazlı parke vernikleri bulunmaktadır. Bu solvent ve su bazlı vernikleri ile deterjan, alkol ve bazı kimyasallara karşı koruyabilir kirden, tozdan ve mat. Bu sayede parke parlaklığını koruyacaktır.


Yazımızda sizlerle parkelerinizi evde parlatma yöntemlerini paylaşacağız. Ilık suya 1-ölçek eklenir. Evde hangi ovmak döşemeyi, ne tür bir sakız, balmumu, yağ ve cila kullanmanın daha iyi olduğunu düşünün. Halı süpürme modunda iken parkeleri süpürürseniz, parkeler çizilebilir. Yazımıza parke çeşitlerini anlatarak başlamak istiyoruz.


Laminat, lamine ve ahşap parke … Evlerimizde en çok kullandığımız parke çeşidi laminat parkedir. Hem ekonomik hem de çevreci bir malzeme olduğu için tercih sebebidir. Kağıt ve ağaç reçinesi kullanılarak yapılır. Ahşap üzerinde su kaldıysa kuru bir bez ile suyu alın.


Silme suyuna katılan az miktardaki arap sabunu veya sirke de ahşap parkeleri temizler ve parlak bir görünüm elde etmelerini sağlar. Zeytinyağı, parkeleri parlatmada kullanılan ideal ve rahat uygulanabilir yöntemlerden biridir. Ahşap yüzeylerin alkol ,deterjan ve birtakım kimyasallara karşı korumak için günümüzde bir çok sayılı firmanın ürettiği solvent ve su bazlı parke vernikleri vardır. Artık kaliteli cilalar sayesinde evlerimizde parkelerimiz daha uzun ömürlü olmaktadır.


Bu gibi nedenlerden dolayı masif ahşap parkeler daha pahalıdır. Derinlemesine temizliğin yanı sıra günlük hayat tempomuzda parke temizliğine yer açmak, rutin temizliğini yapmak önemlidir. Aşağıda parke yüzeylerinin genel temizliğinin basamaklarını yazdık. Mozaik parke döşeme kaplamalarının belirli aralıklarla. Siyah lekeler ve mürekkep lekeleri varsa çelik telle ovarak bal mumu sürülebilir ahşap temizleyici ile temizleyip parlatma yapabilirsiniz hala lekeler duruyorsa sirke damlatın saat sonra temizleyin cilalama ve parlatma yapabilirsiniz.


Ahşap parke parlatma

Ahşap mekânlarda bakım aşamasında renk değişikliği yapmak mümkündür. Renklendirme işlemi renkli wax oil, ahşap renklendiricilerle, pinoteks ahşap boyaları ile zeminlerin renkleri istenilen tonlarda değişik yapılabilir. Ahşap veya laminat parke döşemesinin üzerinde biriken toz ve kiri temizlemek için çamaşır makinesinde yıkanabilir ve mikrofiber paspaslar kullanın.


ELLE PASTA CİLA TEKNİKLERİ. Hizmet Vermek İçin Bize Katıl. Bu malzemeler düzenli bakıma ihtiyaç duydukları gibi, bu doğrultuda parlaklığını ve sağlamlığını kazanabilmesi için cilalama ve parlatma işlemlerine ihtiyaç duyarlar.


Ancak bu işlemler sadece ahşap parkelere özgü bir işlem değildir. Ahşap olan, düzgün görünmesini istediğiniz herşeye sürebilirisiniz. Parke Sistre Cila Göktürk - Kemerburgaz. Güzel ve temiz (sıfır) bir ayakkabı süngeri ile masaj yapar gibi uygulayabilirsiniz.


Daha sonra ahşap temizleyici eklenmiş ılık su hazırlanır. Yumuşak mikrofiber bez ile çok ıslak olmayacak şekilde parkeler silinir. Tüm Kategorilerde Ara Antika Eşya Beyaz Eşya Bilgisayar Cep Telefonu Diğerleri Dükkan, Ofis Eşyaları Elektronik Eşya Emlak Ev, Bahçe Eşyaları Evcil Hayvan Giyim Eşyası Hobi İş, Eleman Arayanlar İş Makineleri Kitap. Sander ağaç türleri ile1. Bant makinesi: cihaz ve uygulama1.


Titreşimli zımpara: fırsatlar ve uygulamaları1. Delta: özellikleri ve faydaları1. Yörünge (eksantrik) öğütücülerkendileri için ahşap zımpara makinelerine ne tür seçmek için2.


Cilalanmamıs parke ve laminat yüzeylerin kenarları neme karsı çok iyi bir sekilde korunur. Parlatma islemi, bakım özelliklerini güçlendirir ve dayanıklıgı ve görünümün güzelligini arttırır. Bu sebep ile evlerde sıklıkla ahşap parkeler tercih edilmektedir. Aynı zamanda ahşap eşyaların kullanımı ısının ev içerisinde dağılımını etkilemektedir.


Ahşap parke parlatma

Ahşap mobilyaların parlatılmasındaki en önemli bir diğer püf nokta ise parlatma işleminin sık sık yapılmasıdır. Uzun süre ahşap mobilyanın temizlenmemesi. Kızlar eve laminat parke döşettim. Yüksek Kaliteli Ahşap Kaplama Parlatma Üreticilerini Ahşap Kaplama Parlatma Tedarikçilerini ve Ahşap Kaplama Parlatma Ürünleri en iyi fiyatta Alibaba. Mobilya, parke , ahşap kapı ve pencereler, mutfak dolapları gibi silinebilir tüm ahşap yüzeylerin temizliğinde kullanılır.


Evinde ahşap yüzeyleri bulunan kişilerin en büyük sorunlarından bir tanesi, bu yüzeylere uygun temizleyici ürünleri bir türlü bulamamalarıdır. Tüm katlarda, özellikle ahşap zeminler döşenirken, dikkatli ve uygun bir uygulama yapılmalıdır. Bu işlemler, kaplamanın hazırlanmasından parlatma işleminin sonuna kadar değişir.


Genelde doğal ahşap olarak tercih edilen parke zemin kaplama ürünlerinin temizliği, ahşaba zarar vermeyecek ve onun görsel yapısallığını bozmayacak teknikler ile temizlenmeli, havalandırılmalı ve kurutulmuş olarak kullanıma sunulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar