25 Temmuz 2018 Çarşamba

Bina yapma maliyeti

Bina yapma maliyeti

Fakat inşaatın yapımı için müteahhitle anlaşılırsa, müteahhit kendi ücretinide ekleyerek maliyeti daha arttırabilmektedir. Bir diğeri ise, inşaat maliyet bedeli, binanın dışarıdan yüz ölçümü ile metrekare inşaat maliyet bedelinin çarpılması sonucuyla da hesaplanabillmektedir. Yeni bina inşaat maliyeti ne kadardır? Sınıf bir inşaatta 1metrekarelik evin maliyetini bulmaya çalıştık.


Kaç katlı bir bina hangi inşaat türünde yapılacaksa burada yazan verilerle ortalama bir fiyat çıkarılabiliyor. Peki, katlı bir bina yapmak istediğinizi düşünelim. Sahtecilik ve Dolandırıcılık Girişimlerine İlişkin Önemli Duyuru Mükelleflerimizi ve vatandaşlarımızla birlikte yabancı ülke mükelleflerine yönelik olarak da aldatmaya yönelik sahte e-mail, sahte ödeme emirleri, ödeme durdurma emri teyidi.


Köyde ev yapma maliyeti ise, inşaat türüne göre değişiyor. Kimi arsa sahipleri, basit bir inşaat yaparken, kimi arsa sahipleri ise köyüne lüks konut yapmak isteyebiliyor. Dediğimiz gibi yukardaki rakamlar standart bir binayı temsil etmektedir. Son zamanlarda binaların mimarileri farklılaşmakta ve ek tesislerin önemi gittikçe artmaktadır.


Bu değişiklikler doğal olarak kaba inşaat ve ince işcilikteki maliyetleri arttırmaktadır. TOKİ Edirne Lalapaşa kura sonuçları! Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi teslimleri başladı!


Maliyet Bul Türkiye web sitesine hoşgeldiniz , Profesyonel Yapı Sektörü için üretilmiş yaklaşık maliyet düzenleme programı Hakediş Bulut paket programı ve birçok hesaplama aracı tanıtılıyor. Bir arsa üzerinde yapılacak evin maliyet bina inşaat metrekare maliyet bedelleri ile tespit edilebiliyor. Bu maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Merhaba yapmak istediğiniz evin maliyetine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


Yapı binalarının metrekare inşaat maliyet bedelleri her yıl Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında duyuruluyor. Geçici müteahhitlik belgesi alarak ya da inşaat yapmaya yetkili başka bir müteahhit ile arsanız üzerine ev yapmanız mümkündür. Keçiören Belediyesi Insaat Maliyet Hesaplama hizmetidir. Aşağıdaki yöntemleri kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ben küçük bir arsaya dairelik inşaat yapmak istiyorum.


Arsa alanı kaç metrekare? Binada kaç dükkan olacak? Bu nedenle tüm bu oranlar, ayrı ayrı hesaplanıp birleştirilerek maliyetler ortaya çıkarılıyor. Pozları ekledikten sonra, “Enter” hareketiyle bir alttaki poza geçerek miktarları hızlıca girersiniz.


Bir sonraki adımda yaklaşık maliyet raporlarınız hazır. Okul binası yapmanın inşaat maliyeti ne kadar? Bir okul binası yapmanın ne kadara mal olacağını hesapladık.


AHŞAP MALİYETİ ARTIRIYOR Almanya’dan yıl önce eşi ile birlikte Türkiye’ye gelerek Datça’ya yerleşen Erol Demir, kendi evlerini yapmaya karar vermiş. Kiralık evde oturmak istemedik, kendi evimiz olsun dedik” diye anlatan Demir, bunun için arazi satın aldıklarını belirtiyor. Yapım Aşamaları, inşaat nasıl yapılır, bina nasıl yapılır,hafriyat aplikasyonu, bina , inşaat, nasıl yapılır, drenaj, betonarme, imalat, grobeton.


Yapmak İçin Gerekli İzinler. Bu arsaya bir bina yapmak istiyorum. Maliyeti ise işin diğer kısımlarına göre düşüktür. Ancak inşaat maliyetleri hakkında en ufak bir fikrim yok.


Bu konu da bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 7 işçilik endeksi yüzde yükseldi. Tebliğdeki sınıf ve gruplar yapım aşamasında belirlenirken tereddüte düşülmesi. Hesap yapmak için excel bilmenize gerek yok. Hesabını kullanmak çok kolay!


Tadilat hesabıyla sürpriz maliyetlere son! Evde yapacağınız harcamalara hâkim olun. Yani bir arsa alınıp üzerine bina yapıldığında bina yapım maliyeti arsa maliyetine ilave olunur. Kiralık arsa üzerine kiracı tarafından bina inşa edilmesi ise, Kanundaki özel maliyet tanımına tıpatıp uyan bir işlemdir. Bu fiyatlar bitmiş daire için mi.


Mühendisleri Odası’nın teknik doküman sayfalarında yer alan kabullere göre bir yapıda yaklaşık olarak kaç mbeton döküldüğü, kaç ton demir kullanıldığı, sıva, boya gibi malzemelerin kullanım miktarlarını yaklaşık olarak hesaplayabilir ve yapı yaklaşık maliyeti hesabını yapabilirsiniz. Artık, sadece yüzde ek maliyetlerle standart bir yeşil bina yapmak mümkün. Bu maliyet ilk planda göz korkutsa da, enerji tasarrufuyla yeşil binalar kendini kısa sürede amorti ediyor. Demir ve tuğla (yapılacak binaya göre değişkenlik gösterir.) Gazbeton veya yığma tuğla maliyet farkı oluşturur.


Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından özel bina inşaatlarına ilişkin asgari işçilik uygulamasında da inşaat maliyetini belirlemek için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan söz konusu metrekare birim maliyet bedelleri esas alınmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar